Iselin (19) er lærling på Doosan

Møt industrimekanikerlærling Iselin hos Doosan i Elnesvågen. Hun er med på å produsere og montere store anleggsmaskiner som sendes verden rundt.

Iselin (19) er industrimekanikerlærling.

Møt industrimekanikerlærling Iselin hos Doosan i Elnesvågen. Hun er med på å produsere og montere store anleggsmaskiner som sendes verden rundt. Lærlinger er en viktig rekrutteringskilde og ettertraktede arbeidere på markedet i dag. Vi tok en prat med henne og faglig leder.

Iselin trives i jobben.

 

Jeg får gjøre det jeg liker å holde på med, også er det spennende å få lære noe nytt hver dag!

Iselin (19) industrimekanikerlærling

Hva sier Iselin?

Hvorfor valgte du å bli lærling? 

Etter vg2 ønsket jeg ikke å gå videre på skole, jeg ville komme meg ut i arbeidslivet og finne ut av hvordan det er. I utplassering på Doosan fant jeg fort ut at det var dette jeg ville drive med.

Hvordan er det å være jente i et mannsdominert yrke? 

Det kan være utfordrende, men som oftest så går det veldig bra. Jeg personlig syns det er best å jobbe i et mannsdominert yrke og trives veldig godt med det.

Hvis du skulle gitt et tips til unge jenter og gutter som er usikker på hvilken vgs-linje de skal velge til høsten, hva ville det vært?

Hør med noen du kjenner som nylig har vært i den situasjonen. Hva har de valgt og hvorfor. Prøv å sette deg inn i hva vgs-linjene går ut på og om du tror det er dette du vil fortsette med.

Iselin ble også kåret til årets ansatte på Doosan. Her med stolt faglig leder, Terje Tjelle.

 

Hva sier Terje om bedriften og arbeidsmarkedet?

 

Hva gjør dere på Doosan? 

Bedriften har i over 50 år produsert rammestyrte anleggsdumpere.Vi er Norges eneste kjøretøyfabrikk. Alt skjer innom våre vegger, fra første skisse på utviklings avdelingen, til utskipning av ferdige dumpere world wide.Likeledes logistikk, produksjons- og reservedels lager, service-støtte i etterkant og kvalitets arbeid i alle ledd. Oppgavene i produksjonsavdelingen er; sveising, maskinering, overflatebehandling og montering.

Spennet innen både fagfelt, nasjonalitet og kultur er stort og spennende.Firmaet har gode utviklingsmuligheter for de som søker utfordringer.  

Hva gjør bedriften for å være en attraktiv arbeidsplass for unge?Vi forsøker være en god lærebedrift, der lærling og bedrift gjensidig drar nytte av hverandre. Vi setter opp en forutsigbar plan for hver enkelt lærling, basert på lærlingens kunnskapsnivå. Lærlinger er en viktig rekrutteringskilde som vi setter stor pris på. Ansatte skal oppleve trivsel og fleksibilitet på arbeidsplassen.

Kan du si noe om behov for arbeidskraft i årene som kommer? Vi opplever stor vekst i etterspørsel. Jeg anser at behovet for flere ansatte innen alle typer fagfelt vil øke i takt med produksjonsøkning. Vi har hatt en god vekst i antall ansatte produksjons arbeidere, og dette vil nok fortsette.

Hva ser dere etter hos en som søker om lærlingplass hos dere?  Med initiativ, driv og kontroll, så kommer man langt.Dersom man legger til godt humør og vilje til å lære og yte, så er man i mål.Fravær sier mer om kandidaten, enn gode skolekarakterer.  Oppmøte er viktig.

Fravær sier mer om kandidaten enn gode skolekarakterer. Godt humør og vilje til å lære og yte er attraktivt hos søkere.

Terje Tjelle, faglig leder

Se også